Winkel inrichten tips: advies voor kleine(re) ondernemers

Het inrichten van een winkel is een lastige opgave. Als kleine ondernemer krijgt u de inrichting van uw winkel niet kant en klaar aangeleverd van een hoofdkantoor. U zal uw inrichting van vloer tot deurbel zelf moeten regelen. Vanuit onze eigen ervaring hebben we een aantal winkel inrichten tips voor u samengesteld waar u als kleine(re) ondernemer mee aan de slag kunt.

Laat u zich liever volledig ontzorgen als het over de inrichting van uw winkel gaat? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Met onze ervaring in de retail kunnen we het inrichten van uw winkel volledig uit handen nemen.

Vijf winkel inrichten tips:

 1. Zorg ervoor dat iedereen zich gemakkelijk kan voortbewegen
  Richt uw winkel zo in dat iedereen zich gemakkelijk kan voortbewegen door uw zaak. Zorg ervoor dat uw gangpaden breed genoeg zijn zodat ook mensen in bijvoorbeeld een rolstoel of mensen met een kinderwagen zich gemakkelijk kunnen verplaatsen in uw winkel. Let erop dat er niet teveel manden of stellages in uw paden staan die de weg kunnen versperren.
 2. Schep overzicht en doorzicht
  Het is erg belangrijk dat uw winkel goed te doorzien blijft voor de klant. Maak uw stellages daarom niet te hoog en zorg ervoor dat men over de schappen heen kan kijken. Op deze manier kan de klant een overzichtelijk beeld vormen van uw winkel en gemakkelijker vinden wat men zoekt.
 3. Plaats alle producten die bij elkaar horen tezamen
  Het is aan te raden alle producten die bij elkaar horen bij elkaar te plaatsen. Op deze manier weet uw klant op welke locatie hij of zij een product kan vinden en kan er vervolgens een goede afweging worden gemaakt. Heeft u een breed assortiment met veel verschillende categorieën zoals het geval is bij veel bouwmarkten en drogisterijen? Dan is het plaatsen van categorieborden een extra winkel inrichten tip. Denk aan borden met “huidverzorging” of “tuingereedschap”.
 4. Voorzie alle producten op een uniforme manier van prijs en productinformatie.
  Wij adviseren altijd om alle producten in uw winkel op dezelfde manier te voorzien van prijs en productinformatie. Het is namelijk van belang dat het voor de klant altijd duidelijk is welke prijs er bij welk product hoort. Daarnaast maakt het uw winkel netjes en overzichtelijk wanneer prijs en productinformatie op een consistente manier wordt geplaatst!
 5. Een prikkelende winkelinrichting
  Bij Intelco hameren we altijd op een nette, consistente, overzichtelijke winkelinrichting. Toch moet uw winkelinterieur wel voldoende prikkelend zijn voor uw doelgroep. U wilt immers dat uw inrichting ervoor zorgt dat men zo veel mogelijk producten afrekent aan de kassa. Dit kan worden bewerkstelligd door actiemateriaal in te zetten en in uw winkel bepaalde producten uit te lichten. Ook op dit gebied kunnen wij u bij Intelco vakkundig adviseren!

Neem gerust vrijblijvend contact op

Wilt u uw winkel laten inrichten door de professionals van Intelco? Neemt u dan gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft of graag meer informatie ontvangt. Vond u dit artikel over winkel inrichten tips interessant? Dan is het artikel schappenplan: de ideale indeling voor u en uw klant, voor u een aanrader.