Schappenplan: de ideale indeling voor u en uw klant!

Het maken van een schappenplan, ook dat kunt u voortaan aan Intelco overlaten! Wij merken dat we naast het inventariseren van voorraden, nog meer kunnen betekenen voor retail bedrijven! Zo kunnen wij uw winkel inrichten, prijs en/of actiemateriaal aanbrengen, uw winkel opschonen en een schappenplan voor u ontwikkelen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op onze kwaliteiten op het gebied van het ontwikkelen van schappenplannen.

Het belang van een goed schappenplan

Het maken van een schappenplan is een lastige opgave! De indeling van uw winkel is ontzettend belangrijk. Een goede schapindeling zorgt namelijk voor een prettige winkelervaring en dat leidt ertoe dat uw klanten uiteindelijk meer producten afrekenen aan de kassa. Alhoewel het verkopen van producten natuurlijk centraal staat in uw winkel, is het volgens ons ook belangrijk na te denken over de praktische kant van uw winkelindeling. Bij Intelco combineren we onze inzichten uit het marketingvakgebied, met onze kennis over gemakkelijke schappenplannen voor winkeliers. Het resultaat: een nette, geordende en overzichtelijke winkelindeling die zowel voor u als voor uw klant ideaal is.

Uw goederenflow en efficiënt voorraadbeheer

Het uitdenken van een goed schappenplan, begint met het onder de loep nemen van uw goederenflow. Welke producten worden veel verkocht en moeten dus voldoende in de winkel aanwezig zijn? En welke producten verkoopt u minder en mogen in mindere getale in de winkel worden opgesteld? Natuurlijk kunnen wij u helpen uw goederenflow in beeld te brengen door een aantal inventarisaties bij u uit te voeren. Aan de hand van uw goederenflow, kan er een goed schappenplan worden ontwikkeld. Met dit schappenplan voorkomt u lege schappen in uw winkel, zorgt u ervoor dat uw winkel op een handige manier kan worden aangevuld en spitst u uw winkelvoorraad toe op de wensen van uw klant. U kunt producten efficiënter bestellen en beschikt zo altijd over voldoende voorraad.

Een net en geordend schappenplan

Bij het ontwikkelen van een schappenplan, vinden we het tevens belangrijk rekening te houden met de netheid van uw winkel. Sommige producten lenen zich prima om in een schap te worden neergezet, andere kunnen beter aan een rek worden gehangen of kunnen het best op een vlonder worden gepresenteerd. Wij richten uw winkel zo in dat uw schappen er een lange tijd netjes uit blijven zien. Op deze manier bent u minder tijd kwijt met het netjes houden van uw winkel. Wanneer u winkel toch rommelig is geworden, kunnen wij van Intelco ervoor zorgen dat uw winkel er weer geordend uit komt te zien. Dit kan overigens ideaal gecombineerd worden met het uitvoeren van een inventarisatie!

Minder inventarisaties door beter overzicht!

Combineert u efficiënt voorraadbeheer met een goed uitgedacht schappenplan? Soms brengt dit nog een voordeel met zich mee. Doordat u goed weet wat u in huis heeft, kunt u het aantal inventarisaties die u per jaar uitvoert, naar beneden bijstellen. Er zullen namelijk minder snel fouten ontstaan in uw voorraadbeheersing systeem.

Efficiëntie is het toverwoord

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, is het nog niet zo gemakkelijk om een goede schapindeling te maken. Een goede schapindeling zorgt er naar onze mening niet alleen voor dat uw verkooppercentages omhoog gaan, met een goed schappenplan kunt u als winkelier kosten besparen omdat u efficiënter te werk kunt gaan. Bij Intelco ontwikkelen we graag een schappenplan voor u. Daarnaast ontzorgen wij u graag met één of meerdere van onze andere diensten. Meer weten over wat Intelco allemaal voor u kan betekenen? Lees de artikelen: Winkel inrichten? Intelco kan u ontzorgen en Winkelbalansen: de onderbroeken van een ex-toptennisser eens om meer te weten te komen over onze uitgebreide dienstverlening. Natuurlijk is het ook mogelijk contact met ons op te nemen en de mogelijkheden te bespreken.

Ook interessant voor u: Cycle counting: inventariseren in fases en Voorraadinventarisatie voor tevreden klanten.