shopinshop

Ook shop-in-shops zijn gebaat bij neutrale voorraadcontrole

De afgelopen maanden hebben de telkampioenen van Intelco steeds meer voorraden mogen tellen voor kledingmerken met een shop-in-shop formule. Eén van die merken is Triumph, een ondermodemerk dat vanuit het logistieke centrum in Eindhoven niet alleen de eigen winkels bevoorraadt, maar ook verschillende shop-in-shops. Onder andere De Bijenkorf, V&D en het Belgische warenhuis Inno hebben een afdeling ingericht voor het merk. Hier tellen de telkampioenen van Intelco tweemaal per jaar de artikelen in de shop, evenals de voorraad.

Een andere klant waarvoor Intelco regelmatig de voorraden telt, is Arma Leder. Dit Armeense merk is onder andere te vinden in de diverse HoutBrox kledingwinkels. In totaal heeft Arma Leder 65 verkooppunten in Nederland, stuk voor stuk shop-in-shops. De specialisten van Intelco gaan twee keer per jaar al deze verkooppunten langs, om de kledingvoorraad nauwkeurig in kaart te brengen.

Voorraadtelling uitbesteden

Het uitbesteden van de voorraadtelling in shop-in-shops biedt niet alleen voordelen voor de kledingmerken zelf, maar ook voor de kledingwinkels die de kledingmerken aanbieden. En voor de accountant. De telkampioenen van Intelco zijn namelijk neutraal en brengen precies in kaart welke voorraad daadwerkelijk aanwezig is bij de kledingwinkels, terwijl de eigen, automatische voorraadsystemen vaak alleen weergeven wat er in theorie aanwezig móet zijn. Weliswaar wordt in deze systemen de voorraad real-time bijgehouden, honderd procent betrouwbaar zijn de systemen niet. Diefstal, verlies en/of beschadigingen worden namelijk niet altijd (goed) verwerkt. Bedrijfsleiders worden in veel gevallen afgerekend op hun voorraadcijfers en eventuele balansverschillen. Het is dan ook in hun voordeel dat alle cijfers kloppen.

Wij garanderen dat op het moment dat onze telkampioenen uw voorraad hebben geteld, de voorraadgegevens waterdicht zijn. Om onze betrouwbaarheid te garanderen, werken wij uitsluitend met onze eigen mensen. Omdat zij precies weten wat er van hen wordt verwacht. Daar kunt u van op aan