Goederenstroom

Intelco kan u helpen bij het in kaart brengen van uw goederenstroom. Als u kosten wilt besparen op de opslag binnen uw bedrijf, dan is het belangrijk zo min mogelijk goederen op voorraad te hebben. Daarentegen is het wel belangrijk dat er voldoende voorraad is. Een goederenstroomcontrole van Intelco helpt u bij het bepalen van het juiste evenwicht. Wilt u weten waar de uitdaging zit in uw logistieke organisatie? Intelco helpt u bij het in kaart brengen van de goederenstroom en komt altijd met een uitgemeten advies.

Controle op het aanvoerproces

Het optimaliseren van de goederenstroom begint bij de aanvoer van goederen. Dit proces is afhankelijk van de leverancier en van het product maar zelfs bij deze eerste stap in het logistieke proces kan er van alles mis gaan. Doordat wij dit aanvoerproces steekproefsgewijs controleren, kunnen wij de punten in kaart brengen die aanpassing verdienen.

De opslag- en pickcontrole verbeteren

Om een goed overzicht te behouden, is het belangrijk dat u weet wat voor voorraad u heeft en waar deze zich bevindt in het magazijn. Als de goederen niet op de juiste locatie liggen, is het risico groot dat er tijdens het orderpicken fouten ontstaan. Ook de gegevens van deze fase van de goederenstroom worden door ons verzameld en geanalyseerd. Aan de hand hiervan formuleren wij specifieke verbeterpunten om dit onderdeel van de goederenstroom te optimaliseren.

Algehele controle van de goederenstroom

Uw goederen worden zowel voor als na transport gecontroleerd op aantal, breuk, kwaliteit en omwisselingen. We achterhalen niet alleen wat er mis gaat tijdens het inladen van de goederen maar monitoren het hele proces tot aan de levering. Op deze manier krijgt u een duidelijk beeld van mogelijke afwijkingen in het gehele distributieproces. Wij proberen uw logistieke processen te verbeteren en treden hierbij op als onafhankelijke partner. In de logistiek en de supply chain werken wij samen met gerenommeerde partners. Voor bedrijven die op een Amerikaanse beurs genoteerd zijn, is het verplicht om te voldoen aan de Sarbanes-Oxley wet. Met de goederenstroomcontroles van Intelco voldoet u aan de regels die in deze wet gesteld worden voor zowel de interne goederenstroom- als de informatiestroomcontrole

Onze andere specialiteiten

Naast het in kaart brengen van goederenstromen, verzorgt Intelco ook inventarisaties voor bedrijven in verschillende branches. We tellen onder andere de voorraden van supermarkten en modezaken maar ook andere retail organisaties kunnen bij ons terecht. Daarnaast is onze dienst Service merchandising voor u wellicht ook interessant. Wilt u meer weten over onze diensten? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Neem contact op