In de praktijk

Hier vindt u enkele praktijkvoorbeelden. Deze voorbeelden laten zien op welke obstakels men kan stuiten en hoe Intelco deze heeft opgelost.

Supply chain management

Onze klant is een belangrijke dienstverlener in het leveren van supply chain management en levert ketenoplossingen aan klanten in onder andere de software, telecommunicatie en draadloze markt. Het doel hier van is het reduceren van risico en het verbeteren van efficiency en productiviteit. De diensten omvatten onder meer demand planning, manufacturing support, full-cycle logistics en system integration and development.

Scope

Aan het begin van de opdracht was onze klant recentelijk overgegaan naar hardware productie. Het Warehouse Management System (WMS) was niet beschikbaar en het ERP systeem wat werd gebruikt was beperkt in zijn functionaliteit. Daarnaast was er door de snel veranderende werkomgeving een groot verloop van personeel. Deze drie veroorzaakten een grote onnauwkeurigheid in de voorraad.

De aanpak van Intelco

Proces en personeel: de standaard cycle count is herzien en aangepast naar de SOX vereisten. Daarnaast is ook de procedure voor het aanpassen van de voorraad buiten de cycle count procedure aangepast en kunnen alleen de business unit managers accorderen. Het personeel heeft een nieuwe training gekregen om met deze procedure om te gaan en er is duidelijk gemaakt welke verantwoordelijkheid bij welke afdeling hoort. Er zijn functieomschrijvingen gemaakt en een stock control capaciteitsplanning model is opgezet om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen.

Resultaat

De stock controllers focussen zich nu helemaal op het controleren van de voorraad in plaats van de uitvoering van de voorraad. De afdeling stock control wordt meer gewaardeerd in hun werk en is niet langer de ‘alle problemen oplossende afdeling’. De dagelijkse tellingen gaan nu volgens schema en om de stand van zaken bij te houden wordt er elke dag een rapportage opgemaakt.

Neem contact op